top of page

Wijndomein ‘De Caybergh’ in Herk-de-Stad produceert sinds 2013 wijnen van bij ons. Het domein wordt beheerd en geëxploiteerd door de familie Maris. Het doel van wijndomein De Caybergh is een terroirwijn maken, waarbij de invloed van de natuur centraal staat. Hierdoor zal de terroir expressie naar boven komen. Dit gebeurt met de Pinot Noir en Chardonnay druif via een natuurlijke vinificatie.

Wijndomein De Caybergh is een kleinschalige wijngaard van 1,1ha. Dit is een bewuste keuze, zodat ze de focus op kwaliteit kunnen leggen. Door de insluiting van huizen, bomen en hagen is er een zeer goed microklimaat en is de wijngaard daardoor beter bestand tegen nachtvorst en plantensterfte. Daarenboven ligt het wijndomein op de hoogste heuvel uit de omgeving. Dit zorgt tijdens de winterperiode voor een zachtere temperatuur in onze wijngaard. De hogere ligging van het perceel is verder ook gunstig voor de verluchting van de wijngaard, wat goed is tegen het voorkomen van schimmelziektes. Er wordt vooral preventief gewerkt betreffende ziektes en dit met biologische middelen. Verder wordt er gekozen om zeer streng te triëren tijdens de oogst. 

Zowel in de wijngaard alsook in de wijnkelder wordt er op een natuurlijke wijze gewerkt. De invloed van de wijnbouwer ligt zo laag mogelijk, om de natuurlijke eigenheid of de terroir expressie te kunnen bekomen. Er is verder ook gekozen voor kwalitatieve wijnstokken, deze weerspiegelen de complexiteit en de mineraliteit van het terroir. Het uiteindelijke streefdoel van het wijndomein De Caybergh is kwaliteitswijnen te bekomen, zonder enig compromis naar kwaliteitsverlies. Verder wordt er in de wijnkelder en de wijngaard op basis van de modernste inzichten gewerkt.
 

De wijnen van Domein De Caybergh zijn niet in de winkel te koop. Je kan ze enkel vinden op de wijnkaart van sterrenrestaurants zoals ‘The Jane’ in Antwerpen en op hun eigen website. En nu ook exclusief beschikbaar bij Kindcentrum Straal! Voor elke verkochte fles krijgen wij een bijdrage om zo ons nieuwe schoolgebouw te sponsoren. Een hartelijke dankjewel aan Fam. Maris voor deze unieke kans!

De Caybergh.jpg
bottom of page