top of page

kindcentrum

We zijn meer dan een basisschool alleen. We noemen ons een kindcentrum, want leren stralen doe je niet enkel van 9 uur tot 15 uur. Een kindcentrum biedt zoveel mogelijk faciliteiten aan die het kind, de ouders en de gezinsgemeenschap ten goede komen. Er loopt 1 visie en 1 beleid doorheen het hele aanbod.  

  

Naast het onderwijs in de school bieden we voor- en naschoolse opvang, "working@school" en welzijn en balans voor het hele gezin. 

  

In een latere fase komt er een crèche en een sportgelegenheid bij. Ook voorzien we om de “working@school” uit te breiden in de loop van de volgende jaren. We willen zo bouwen aan een plek die kinderen, ouders, leerkrachten, externen en begeleiders veel te bieden heeft, samen of apart. De school wordt gezien als ontmoetingsplek, van ouders en kinderen, van leerkrachten en ouders, van externe experten en ouders… 

shutterstock_459100483.jpg

Voor- en naschoolse tijd

Ons kindcentrum zet in op culturele, creatieve en sportieve initiatieven en samenwerkingen met partners.  
Opvang voor school vanaf 7u30 's ochtends en na school tot 18u. 

Deze opvang wordt ingevuld als vrije tijd of ‘speeltijd’, een extra sportmoment of verrijking van de talenten van het kind. 

shutterstock_1276205122.jpg

Working@school

"Straal", een plek voor iedereen. We zorgen voor werkplekken voor ouders en familie van onze leerlingen. In de beginfase zorgen we voor  flexibele office-werkplekken, die je als ouder of betrokkene bij de school kan reserveren voor je eigen werkzaamheden. Infrastructuur deel je gewoon met de school, dicht bij je kinderen. Uiteraard geniet je op die manier ook mee van de voordelen van het werken in een groene omgeving en van de participatie in het schoolleven.  

shutterstock_749247763.jpg

Welzijn en balans

“Straal” wil de work-lifebalance voor zowel ouders als kinderen mee ondersteunen door het faciliteren en stimuleren van kwantiteit en kwaliteit met elkaar. We bieden tijd en mogelijkheid om samen wat tijd door te brengen op school, om in kleine momenten kwalitatief samen te zijn.  Ouders/opvoeders en kinderen kunnen bijvoorbeeld met hun kind op school ontbijten of lunchen.   

bottom of page