top of page

ONS team

IMG_4604_edited.jpg

Wendy

Mijn naam is Wendy. Ik woon samen met mijn man Pieter en onze drie dochters Maaike(12), Mirte(9) en Merel(7) in Diepenbeek. Ook Bobke, de schoolhond, woont bij ons.


Welkom in mijn droom…. een school starten waar elk kind zich gezien voelt en waar er tijd wordt gemaakt om ook leuke dingen te doen en te leren. 

Samen met mijn team wil ik graag kinderen een zo mooi mogelijke schooltijd bezorgen en dit zonder al te veel zorgen te hebben als kind.. Kinderen laten stralen.
Blij op school vertoeven. Daar gaan we voor.
Ontbijten, lunchen of werken op school voor de ouders, het belang van het gezin en work-life balance zijn initiatieven die dit vernieuwend schooltje mee vorm geven.
Kindcentrum Straal, een plek voor iedereen.

Vanuit mijn ervaring als leerkracht en zorgcoördinator in een lagere school, begon ik een zoektocht naar vernieuwing in het onderwijs. In de periode dat mijn eigen dochters geboren werden, bouwde ik samen met mijn man een zelfstandige zaak uit. Ondertussen begon mijn onderwijsdroom terug te kriebelen, en de laatste jaren kreeg die steeds meer concreet vorm. Ik volgde verschillende extra opleidingen, en met de ondersteuning van mijn man en enkele gelijkgestemden, besliste ik om “Straal” echt te laten starten.

 

Als directie zorg ik voor de coördinatie op onze school, maar je zal me zeker
ook als juf zien in de leefgroepen. 

Samen met mijn geweldig leerkrachtenteam en enthousiaste ouders,
kijk ik ernaar uit om samen school te maken!

Laura

Ik ben Laura, 27 jaar en woon in Bilzen. Ik ben leerkracht lager onderwijs en heb me nadien bijgeschoold tot zorgjuf. 2 jaar werkte ik in het buitengewoon onderwijs. Op Straal staan we met een heel team klaar voor de leefgroep, heerlijk samenwerken dus!
In mijn vrije tijd kan je me vooral buiten vinden: wandelen, fietsen, kamperen... Dat Straal zo in het groen gelegen is, vind ik geweldig! Voor de lessen zullen we dus veel naar buiten trekken om de wereld te ontdekken en in alle rust te kunnen leren.
Ik ben leerkracht in het vierde, vijfde en zesde leerjaar en ook groeicoach in het tweede en derde. Dat wil zeggen dat ik samen met jullie en de leerkrachten vorm geef aan het groeitraject van jullie kinderen. Ik ben steeds bereikbaar voor vragen of een babbeltje! Tot snel 

DSC04112 (2).JPG
Justine.JPG

justine

Hallo allemaal, ik ben Justine.

Ik woon in Alken. Na mijn bachelor leerkracht lager onderwijs koos ik ervoor om mij bij te scholen in zorg en remediënd leren via een een BaNaBa. Al vanaf de start van dit mooi project ben ik er bij en het is fascinerend om de school elk jaar te zien groeien. Je vindt me vooreerst bij de kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar, daarnaast neem ik de taak van groeicoach op samen met Laura.

En dit voor de kleuterklas en het eerste leerjaar. We creëren samen een optimale omgeving waarin jouw kind zich kan ontwikkelen in zijn of haar eigen leertraject.

 

Elk kind wordt nauwgezet opgevolgd en begeleid in samenspraak met jullie, de ouders. Ik hoop dat we van elkaar kunnen leren met de persoonlijke ontwikkeling van jouw zoon of dochter als drijfveer.

Laat ons er samen een mooi schooljaar van maken.

MARINE

Mijn naam is Marine. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen. In Straal vul ik de functie van administratief medewerker in. Van opleiding ben ik  leerkracht voor het  lager onderwijs. Het leek me een interessant uitdaging om het onderwijs van een hele andere kant te gaan bekijken. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat ik in Straal die kans krijg. Naast het verzorgen van de administratie ben ik ook kinderverzorgster. Je kan me vaak in de kleuterklas zien, waar ik met veel vreugde en volle aandacht voor jullie kinderen zorg. In de klas heb ik ook  vaste momenten om met de kleuters leuke en leerrijke activiteiten te doen. Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening en vervulling. Elke dag is anders en elke dag is weer een leuke nieuwe uitdaging. Mijn belangrijkste taak binnen Straal vind ik : meehelpen aan de zorg dat jullie kinderen zich goed voelen en een fijne tijd ervaren waar ze kunnen groeien en ontwikkelen.

Pieter

Mijn naam is Pieter. Ik ben de man van  Wendy en de papa van Maaike(12), Mirte(9) en Merel(7) .

 

Naast mijn job als landschapsarchitect zet ik mee mijn schouders onder het schoolconcept van “Straal”. De groene pijler is voor mij een inspirerend en belangrijk element in de visie. Ik zal onder meer meehelpen om op het schoolterrein deze pijler in praktijk om te zetten, bijvoorbeeld met de aanleg van een biologische moestuin of bij het realiseren van natuurlijke speel- en ontdekplekken tussen de bomen. We hopen ook dit jaar nog te kunnen starten met het bouwen van een echte klas tussen de bomen.

Terwijl mijn eigen kinderen zich richten op hun schoolwerk en hun ontwikkeling, zoek ik, als zelfstandig ondernemer, permanent naar een leefbare work-life balance. Het unieke concept van “working@school” kan ons gezin daar zeker bij ondersteunen!

Ik kijk ernaar uit om straks, tijdens mijn werkdag, pauzes samen met mijn kinderen te kunnen doorbrengen in een groene omgeving! 

Anneleen

Dag iedereen, ik ben Anneleen, getrouwd met Jürgen en mama van Charlotte (8j), Jozefien (5j) en Mathieu (3j). We wonen met ons vijven, 2 katten, enkel kippen, konijnen, kikkers en salamanders in Ham. Ik ben heel blij dat ik me dit schooljaar een deeltje van Straal mag noemen.

 

Ik was jaren de vaste waarde van de peuterklas in een dorpschool. Maar na 10 mooie jaar op in dat schooltje was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De visie van Kindcentrum Straal sprak me heel erg aan en gaat me die uitdaging kunnen geven die ik zoek. Het groene, buiten lessen, moestuinieren, creatieve en ondernemende onderwijs spreekt me heel erg aan.

 

Je zal mij dit schooljaar meestal kunnen vinden bij de kleuters, voornamelijk bij de Haasjes. Maar in de namiddagen deel ik heel graag mijn passies met de kinderen tijdens de studio’s.

Mijn creatieve interesses zijn heel breed. Mijn handen jeuken steeds om bezig te zijn. Ik vul mijn avonden met haken, knutselen, klussen, muziek maken, tuinieren, prullen, fotograferen...  

 

Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te kunnen dragen en de kinderen elk op hun eigen manier te laten stralen!

Anneleen_edited_edited.jpg
Steffi.jpg

STEFFI

Hallo iedereen, ik ben Steffi. Ik ben 23 jaar en woon met mijn vriend in Hoeselt.

Op Kindcentrum Straal ga je me vooral terugvinden als leerkracht van het eerste leerjaar, maar ook in het tweede en derde leerjaar zal je me vaak zien rondlopen. Eigenlijk ben ik kleuterleerkracht van opleiding, maar stiekem sta ik ook wel graag in het lager. Ik vind het dan ook heel fijn en spannend tegelijkertijd dat ik op Straal de kans krijg om mezelf nog meer uit te dagen. Ik kijk ernaar uit om op een speelse manier met jullie kinderen op pad te gaan!

Op vrije momenten doe ik graag verschillende dingen: een wandeling maken, iets bakken, een gezelschapsspel spelen... Ik probeer ook graag nieuwe dingen uit zoals waterskiën of iets creatiefs. Maar soms kan een avondje in de zetel met een film of serie erbij toch nog de allerfijnste manier zijn om te ontspannen. Ik kijk ernaar uit om jullie en jullie kinderen snel beter te leren kennen!

TOM

Mijn naam is Tom. Ik woon in Hasselt. Ik houd van een wandeling in de natuur of een flinke fietstocht.
 

Van opleiding ben ik leerkracht lager onderwijs. Ik heb verschillende jaren ervaring in het 5de, 3de, maar vooral in het 2de leerjaar. Ook in de ondersteuning heb ik ervaring: ondersteunen in het 1ste, 2de en 3de leerjaar, maar ook bij de kleuters.
Bij Straal ga ik ook ondersteunen in het 1ste, 2de en 3de leerjaar en ook bij de kleuters.

Ik ga dus iets doen wat ik ken, maar op een andere manier in een nieuwe omgeving. Ik kijk ernaar uit.

IMG_7956.JPG
Nathalie.jpeg

NATHALIE

Hallo, ik ben Nathalie en mij kan je niet in één vakje steken. Ik houd van uitdagingen, afwisseling en avontuur. Daarom heb ik al heel veel verschillende dingen gedaan in mijn professionele leven en een brede kennis mogen vergaren, die ik heel graag met jullie kapoenen deel.

Ik schrijf, lees en fotografeer graag, ik bedenk graag nieuwe ideeën en start graag dingen op. Maar het liefst van al ben ik bezig met ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en groei. Bij Straal sta ik in voor het vak Cultuurbeschouwing over alle jaren heen en geef ik als vlinderleerkracht ondersteuning bij mijn collega’s. Naast mijn job op Straal, heb ik een dat gespecialiseerd is in persoonlijke ontwikkeling bij (jong)volwassenen.  

Je kleintje is met andere woorden in goede handen voor de ontwikkeling van o.a. een sterke mindset, het leren reguleren van zijn/haar gevoelsleven en het stimuleren van zijn/haar authentieke zelfexpressie.

ruben

Hallo allemaal, ik ben Ruben

 

 

Ik woon in Sint-Truiden. In 2014 studeerde ik af als leerkracht lager onderwijs. Met veel enthousiasme ging ik aan de slag en intussen schoolde ik me nog bij via de opleiding talentontwikkeling (BaNaBa). De afgelopen jaren veranderde mijn visie sterk. Ik was op zoek naar een school die dichter bij de natuur en de leefwereld van de kinderen stond. Toen Straal op mijn pad kwam voelde dat meteen heel erg goed. Ik kijk er dus ook naar uit om vanaf dit schooljaar het beste van mezelf te geven. Bij Straal zul je me in de leefgroep van het lager in de groep van het 1ste, 2de en 3de leerjaar terugvinden. Daarnaast zal ik ook techniek in de kleuterklas en wereldoriëntatie aan 4, 5 en 6 geven.

 

 

Ik vind de ouderparticipatie bij Straal erg belangrijk en kijk er naar uit om er, samen met jullie, een leuk schooljaar van te maken!

Ruben.jpeg
Flore_edited.jpg

flore

Hallo ik ben Flore, 21 jaar en woon in Peer. In mijn vrijetijd ben ik vaak in de natuur te vinden voor een wandeling of een fietstocht en op zaterdag ben ik turnleerkracht. Ik ben afgestudeerd in juni als kleuterjuf en kijk met veel energie naar het komende schooljaar. Tijdens mijn studie ben ik een half jaar naar Noorwegen getrokken om ‘outdoor education’ te volgen, hier wil ik graag verder mee aan de slag bij Kindcentrum Straal. Ik ben er zeker van dat ik me op Straal verder kan ontplooien als leerkracht. Je kan me terugvinden bij de kleuters.

steffi v

Hallo allemaal. Mijn naam is Steffi.

Samen met mijn partner Ruben en mijn lieve meisjes (Livia Rose 6 en Amorie 5) wonen wij in het rustige Zonhoven. Onze tuin is ook het bezit van onze hondjes, konijntjes en natuurlijk ook de duiven.

In mijn vrije tijd kan je mij vinden in de natuur want daar kom ik tot rust maar anderzijds kan een drukke stad mij ook bekoren. Als vegetariër spreekt de groene visie met aandacht voor mens, dier en milieu mij dan ook sterk aan en kan ik op deze school dan ook echt mezelf zijn.

Naast mijn passie voor het onderwijs heb ik ook een kleinschalig schoonheidssalon waar ik op huidverbetering en innerlijk welzijn werk. Omdat alles voor mij vertrekt vanuit een goede mindset is ook yoga en meditatie niet meer weg te denken uit mijn leven en draag ik hiermee graag mijn steentje bij op Straal.

Rust brengen bij de kindjes en ze even laten “zakken” is dan ook echt helemaal mijn ding. Op school kan je mij vinden bij de jongste kleuters en geef ik crea-yogastudio’s. Ik sta al te popelen om de kindjes op weg te helpen in hun ontwikkeling en hun rechterhand te mogen zijn in hun kleuterjaren. 

Steffi.jpeg
Kristof.jpg

kristof

Hallo, ik ben Kristof, 39 jaar en de sportleerkracht op Straal. Samen met m'n vrouw en 3 bengels woon ik in het boerendorpje Buvingen. Sport in al z'n facetten is zowat de rode draad in mijn leven en ik ga dan ook m'n uiterste best doen om er leuke laagdrempelige sportblokken van te maken voor iedereen die mee aansluiten bij de ervaringsgerichte filosofie van Straal want bewegen en leren gaan hand in hand.  

Ik gebruik bewust liever het woord 'sport' omdat we toch al een tijdje afgestapt zijn van het klassieke 'turnen'. Sport is immers zoveel meer, zeker op Straal, waar we maximaal inzetten op in de buitenlucht sporten, bewegen, spelen, samenwerken, nadenken, experimenteren, enz. Op die manier hoop ik mijn sportief steentje te kunnen bijdragen aan de Straalfamilie! 

INGE

Aangenaam, ik ben Inge!
Ik ben 36 jaar en woon in St-Lambrechts Herk met mijn mini-gezinnetje. 

Mijn roots liggen in Bree.


De afgelopen zeven jaar kon je me dan ook terugvinden in de Breese scholengemeenschap. Toen ik over Straal las, was ik meteen gebeten en nu mag ik hier heerlijk op ontdekking samen met jullie kleuters!

Je kan me voornamelijk terugvinden bij de 4- en de 5-jarigen, maar een half dagje per week geef ik ook bloeitijd aan het tweede en derde leerjaar. 

Ik verbind graag met mensen en ben heel nieuwsgierig en enthousiast. Ik geniet van dansen, yoga, lezen en goede gesprekken met vrienden of familie. Vanuit mijn hooggevoelig stukje geniet ik absoluut ook van rust en stilte om me heen en trek ik graag de natuur in.


Ik kijk er naar uit om jullie kinderen beter te leren kennen!

Inge.jpg
Tamara_edited.jpg

tamara

Hoi allemaal, ik ben Tamara.

 

Samen met mijn echtgenoot, mijn dochter Jinthe (16j), mijn zoontje Senne (10j), onze ezel en ons schaap woon ik in Diepenbeek. Oorspronkelijk ben ik afkomstig van de kust maar de liefde nam me mee naar het groene Limburg. Ik ben zo blij dat ik vanaf dit schooljaar tot dit warme straalteam mag behoren.

 

In het verleden ben ik 18 jaar juf geweest van het zesde leerjaar en heb ik me bijgeschoold tot zorgcoördinator.  Deze job heb ik vijf jaar gedaan.  Maar ik miste iets… iets wat ik op Straal heb gevonden: warmte,  ruimte, buitenlucht, tijd voor elkaar… en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. 

 

Dit schooljaar ben ik één van de coaches van leefgroep 4-5-6 en ga ik twee keer per week met de kids aan de slag in de studio’s.

 

Ik kijk er al naar uit om samen met het team en jullie allemaal jullie kinderen te laten stralen.

bottom of page