ONS team

IMG_4604_edited.jpg

Wendy

Mijn naam is Wendy. Ik woon samen met mijn man Pieter en onze drie dochters Maaike(9), Mirte(6) en Merel(4) in Diepenbeek. Ook Bobke, de schoolhond, woont bij ons.


Welkom in mijn droom…. een school starten waar elk kind zich gezien voelt en waar er tijd wordt gemaakt om ook leuke dingen te doen en te leren. 

Samen met mijn team wil ik graag kinderen een zo mooi mogelijke schooltijd bezorgen en dit zonder al te veel zorgen te hebben als kind.. Kinderen laten stralen.
Blij op school vertoeven. Daar gaan we voor.
Ontbijten, lunchen of werken op school voor de ouders, het belang van het gezin en work-life balance zijn initiatieven die dit vernieuwend schooltje mee vorm geven.
Kindcentrum Straal, een plek voor iedereen.

Vanuit mijn ervaring als leerkracht en zorgcoördinator in een lagere school, begon ik een zoektocht naar vernieuwing in het onderwijs. In de periode dat mijn eigen dochters geboren werden, bouwde ik samen met mijn man een zelfstandige zaak uit. Ondertussen begon mijn onderwijsdroom terug te kriebelen, en de laatste jaren kreeg die steeds meer concreet vorm. Ik volgde verschillende extra opleidingen, en met de ondersteuning van mijn man en enkele gelijkgestemden, besliste ik om “Straal” echt te laten starten.

 

Als directie zorg ik voor de coördinatie op onze school, maar je zal me zeker
ook als juf zien in de leefgroepen. 

Samen met mijn geweldig leerkrachtenteam en enthousiaste ouders,
kijk ik ernaar uit om samen school te maken!

jolien

Hallo. Mijn naam is Jolien.

Ik woon samen met mijn vriend in Leopoldsburg. Wij zijn pas gaan samenwonen. Het is allemaal heel spannend in ons nieuw huisje maar ook bij “Straal” heb ik mijn thuis gevonden.

 

Een groene school is voor mij een droomschool. De natuur spreekt me erg aan en ik hou ervan om samen met kinderen op ontdekking te gaan. Mijn lessen taal en rekenen hieraan koppelen is voor mij het ideale leerplaatje. De kinderen gaan het een fantastisch avontuur vinden. Ik heb reeds veel ervaring opgedaan in Denemarken en Sri Lanka. De scholen hebben daar een veel nauwere band met de natuur.

 

Tijdens mijn stages mochten we hier proeven van het leren in de natuur.

Ik ben gestart als kleuterjuf en ik heb ervaring opgedaan in alle jaren. Ik heb twee jaar een eigen klasje gehad met alle leeftijden samen. Vervolgens ben ik op zoektocht gegaan naar iets nieuws. Ik ben tijdens mijn zoektocht in de lagere school beland en kon mijn draai hier prima vinden. Door enkele lesjes mee te geven en de leeftijdsgroepen te leren kennen is mijn passie gegroeid.

 

Ik zal in “Straal” starten als lagere schooljuf. Een nieuwe maar zeker boeiende uitdaging. Mijn kennis van de kleuterklas zal in het eerste leerjaar zeker van pas komen. Ik weet wat ze als kleuter gezien hebben en hoe ik op een speelse manier les kan geven.

Ik kijk er alvast naar uit om samen met jullie kinderen er een Stralend jaar van te maken.

115690668_290697208925662_67394748455829
Jolien.jpeg

jolien

Hallo,

Mijn naam is Jolien en ik woon in Hasselt. 

Al van jongsaf aan ben ik gebeten door de muzikale microbe waarvan ik meer en meer ben gaan houden. Gefascineerd als ik ben, wou ik graag meer te weten komen over deze muzikale microbe. Zo heb ik verschillende instrumenten leren spelen en ga ik vaak zingend door het leven😊. Naast mijn passie voor muziek, vind ik het heerlijk om andere culturen te ontdekken en ben ik geboeid door het welbevinden van mensen. Ondertussen ben ik afgestudeerd als muziektherapeute en muziekleerkracht. Ik heb de kans gekregen om in diverse omgevingen te werken: Zo heb ik muziektherapie gegeven aan straatkinderen in Togo, lesgegeven aan zeer jonge kinderen, muziektherapie gegeven aan vluchtelingen, leerkrachten muzische begeleid, lesgegeven aan personen met een beperking en cetera. Mijn grootste overtuiging is dat muziek emoties losmaakt en dat elke persoon een creatief proces kan doorlopen. Dit proces stimuleren en begeleiden, is wat ik met veel passie doe en graag kom doen in Straal!

Leen

Mijn naam is Leen, coach welbevinden voor Kindcentrum Straal.

Ik woon samen met mijn echtgenote Linda en onze lieve hond, Kosmo. Ik ben jarenlang klasleerkracht, zorgcoördinator/vertrouwenspersoon geweest in een school. Daarna ben ik me steeds meer gaan verdiepen als kindercoach.

Je kan je de vraag stellen : ‘coach welbevinden’ ,wat is dat nu precies? Samen met Wendy, heb ik als taak, om te waken over het welbevinden van kind, leerkracht en ouders .

Dat strekt zich uit over een breed terrein : Er zijn immers veel factoren die een invloed kunnen hebben op het welbevinden van ons als team, met zijn directie, leerkrachten, kinderen en ouders.

En dus op het functioneren van hen.

Een positief werk- en leefklimaat voor iedereen op school, daar wil ik graag in ondersteunen.

Met de volgende concrete problemen komen kinderen bij mij terecht :

sombere gevoelens, te bang of heel boos, faalangst, problemen thuis of elders, pesten of gepest worden, relaties, sensitiviteit, zich niet goed voelen, piekeren, eigen waarde, kleine verliefdheden, …

Men kan rustig stellen dat ik een vertrouwenspersoon ben voor de school, voor allen die bij de school betrokken zijn rond sociale vaardigheden, waarden, normen.

Of anders geformuleerd : in de persoonlijke of sociale sfeer.

Ik ben er zeker ook voor de leerkrachten;

als zij zich goed voelen zullen ze voor jullie kinderen stralen.

 

Tevens vervul ik de taak van cultuurbeschouwing.

We maken hierbij een reis in de tijd, verkennen verschillende klassieke culturen, levensconcepten, filosoferen en gaan leren begrijpen wat emoties zijn en hoe je ermee kan omgaan.

SAM_4257%20(002)_edited.jpg
foto.jpeg

justine

Hallo allemaal, ik ben Justine.

Ik ben 24 jaar en ben opgegroeid in Alken. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend Jonathan in Kermt. Ik heb een diploma leerkracht lager onderwijs en heb mij hierna bijgeschoold in de BaNaBa zorg en remediërend leren. Ik ben als juf de voorbije 2 schooljaren aan de slag geweest in het 3de en 5de leerjaar. Nu zal ik de uitdaging aangaan om mee school te maken in Kindcentrum Straal. Ik ga vooral met de kinderen van het 2de en 3de leerjaar op ontdekking. Maar ook de andere kinderen gaan mij snel leren kennen wanneer ik samen met hun aan projecten zal werken.

Ik zal ook voor een stukje de rol van groeicoach opnemen. Dat wil zeggen dat ik op alle momenten klaarsta voor alle kinderen in de school. Ik vind het heel belangrijk dat jouw kind zich optimaal kan ontwikkelen binnen de schoolomgeving. Elk kind zal nauwgezet opgevolgd worden in zijn eigen leertraject waarbij ze leren aan de grens van hun mogelijkheden. Jullie spelen een belangrijke rol om mee vorm te geven aan het groeitraject dat jouw kind volgt.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie en de kinderen de wereld te ontdekken, waarbij we samen heel wat van elkaar kunnen leren. Zodat ieder op zijn eigen manier kan stralen in de school.

Ik kan niet wachten om te starten met dit avontuur!

Pieter

Mijn naam is Pieter. Ik ben de man van  Wendy en de papa van Maaike(9), Mirte(6) en Merel(4) .

 

Naast mijn job als landschapsarchitect zet ik mee mijn schouders onder het schoolconcept van “Straal”. De groene pijler is voor mij een inspirerend en belangrijk element in de visie. Ik zal onder meer meehelpen om op het schoolterrein deze pijler in praktijk om te zetten, bijvoorbeeld met de aanleg van een biologische moestuin of bij het realiseren van natuurlijke speel- en ontdekplekken tussen de bomen. We hopen ook dit jaar nog te kunnen starten met het bouwen van een echte klas tussen de bomen.

Terwijl mijn eigen kinderen zich richten op hun schoolwerk en hun ontwikkeling, zoek ik, als zelfstandig ondernemer, permanent naar een leefbare work-life balance. Het unieke concept van “working@school” kan ons gezin daar zeker bij ondersteunen!

Ik kijk ernaar uit om straks, tijdens mijn werkdag, pauzes samen met mijn kinderen te kunnen doorbrengen in een groene omgeving! 

Stevoortse Kiezel 119

3511 Hasselt-Kuringen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

VOLG ONS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Meer info?  Contacteer ons