ONS team

IMG_4604_edited.jpg

Wendy

Mijn naam is Wendy. Ik woon samen met mijn man Pieter en onze drie dochters Maaike(9), Mirte(6) en Merel(4) in Diepenbeek. Ook Bobke, de schoolhond, woont bij ons.


Welkom in mijn droom…. een school starten waar elk kind zich gezien voelt en waar er tijd wordt gemaakt om ook leuke dingen te doen en te leren. 

Samen met mijn team wil ik graag kinderen een zo mooi mogelijke schooltijd bezorgen en dit zonder al te veel zorgen te hebben als kind.. Kinderen laten stralen.
Blij op school vertoeven. Daar gaan we voor.
Ontbijten, lunchen of werken op school voor de ouders, het belang van het gezin en work-life balance zijn initiatieven die dit vernieuwend schooltje mee vorm geven.
Kindcentrum Straal, een plek voor iedereen.

Vanuit mijn ervaring als leerkracht en zorgcoördinator in een lagere school, begon ik een zoektocht naar vernieuwing in het onderwijs. In de periode dat mijn eigen dochters geboren werden, bouwde ik samen met mijn man een zelfstandige zaak uit. Ondertussen begon mijn onderwijsdroom terug te kriebelen, en de laatste jaren kreeg die steeds meer concreet vorm. Ik volgde verschillende extra opleidingen, en met de ondersteuning van mijn man en enkele gelijkgestemden, besliste ik om “Straal” echt te laten starten.

 

Als directie zorg ik voor de coördinatie op onze school, maar je zal me zeker
ook als juf zien in de leefgroepen. 

Samen met mijn geweldig leerkrachtenteam en enthousiaste ouders,
kijk ik ernaar uit om samen school te maken!

jolien

Hallo. Mijn naam is Jolien.

Ik woon samen met mijn vriend in Leopoldsburg. Wij zijn pas gaan samenwonen. Het is allemaal heel spannend in ons nieuw huisje maar ook bij “Straal” heb ik mijn thuis gevonden.

 

Een groene school is voor mij een droomschool. De natuur spreekt me erg aan en ik hou ervan om samen met kinderen op ontdekking te gaan. Mijn lessen taal en rekenen hieraan koppelen is voor mij het ideale leerplaatje. De kinderen gaan het een fantastisch avontuur vinden. Ik heb reeds veel ervaring opgedaan in Denemarken en Sri Lanka. De scholen hebben daar een veel nauwere band met de natuur.

 

Tijdens mijn stages mochten we hier proeven van het leren in de natuur.

Ik ben gestart als kleuterjuf en ik heb ervaring opgedaan in alle jaren. Ik heb twee jaar een eigen klasje gehad met alle leeftijden samen. Vervolgens ben ik op zoektocht gegaan naar iets nieuws. Ik ben tijdens mijn zoektocht in de lagere school beland en kon mijn draai hier prima vinden. Door enkele lesjes mee te geven en de leeftijdsgroepen te leren kennen is mijn passie gegroeid.

 

Ik zal in “Straal” starten als lagere schooljuf. Een nieuwe maar zeker boeiende uitdaging. Mijn kennis van de kleuterklas zal in het eerste leerjaar zeker van pas komen. Ik weet wat ze als kleuter gezien hebben en hoe ik op een speelse manier les kan geven.

Ik kijk er alvast naar uit om samen met jullie kinderen er een Stralend jaar van te maken.

115690668_290697208925662_67394748455829
164916467_254872546282090_10233676921478

Hanne

Hallo allemaal, ik ben Hanne (23). Vorige zomer ben ik afgestudeerd als muziekpedagoog.  Een half jaar later begon ik aan het volgende avontuur in mijn leven: samenwonen met mijn vriend Jeroen. In ons huisje in Beverst vind je heel veel muziekinstrumenten terug. Deze moeten niet binnen onze vier muren blijven maar worden liefst zoveel mogelijk gedeeld met alle mensen jong en oud.

 

Omdat muziek niet weg te denken is uit de wereld breng ik vol enthousiasme en boordevol energie alle vormen van muziek over aan groot en klein. Wat gaan we doen? Zingen, spelen, creëren, leren en zoveel meer.  Als muziekpedagoog leg ik de focus natuurlijk op muziek maar minstens even belangrijk is de muziekbeleving voor het kind. Door voorbije jaren vele workshops te geven en in muziekscholen te werken, leerde ik dat een blij en enthousiast kind voor mij het allerbelangrijkste is in een fijne muziekles. Gelukkig zijn er binnen 'Straal' heel veel blije en enthousiaste kinderen. Samen gaan we vol energie en vol enthousiasme musiceren en veel (muzikaal) plezier beleven.

julie

Mijn naam is Julie. Ondertussen heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het onderwijs. De scholen waar ik gewerkt heb zijn allemaal methodescholen omdat mijn hart ligt in onderwijs waar het welbevinden van het kind centraal staat en waar er plaats is voor eigen inbreng van zowel kinderen als leerkrachten. Daarnaast heb ik ook 6 jaar ervaring als zelfstandige in een espressobar in combinatie met een merkje met zelfgemaakte spulletjes. Ik heb een arsenaal aan creatieve interesses dat ik kan inzetten tijdens de muzische lessen en verder volg ik een coachopleiding die zeker en vast bijdraagt tot het verrijken van de lessen cultuurbeschouwing die ik geef. Mijn hoofdbezigheid in Straal bestaat eruit de kinderen van het 1ste leerjaar taal en rekenen te geven.

IMG-20180902-WA0005.jpg
foto.jpeg

justine

Hallo allemaal, ik ben Justine.

Ik ben 24 jaar en ben opgegroeid in Alken. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend Jonathan in Kermt. Ik heb een diploma leerkracht lager onderwijs en heb mij hierna bijgeschoold in de BaNaBa zorg en remediërend leren. Ik ben als juf de voorbije 2 schooljaren aan de slag geweest in het 3de en 5de leerjaar. Nu zal ik de uitdaging aangaan om mee school te maken in Kindcentrum Straal. Ik ga vooral met de kinderen van het 2de en 3de leerjaar op ontdekking. Maar ook de andere kinderen gaan mij snel leren kennen wanneer ik samen met hun aan projecten zal werken.

Ik zal ook voor een stukje de rol van groeicoach opnemen. Dat wil zeggen dat ik op alle momenten klaarsta voor alle kinderen in de school. Ik vind het heel belangrijk dat jouw kind zich optimaal kan ontwikkelen binnen de schoolomgeving. Elk kind zal nauwgezet opgevolgd worden in zijn eigen leertraject waarbij ze leren aan de grens van hun mogelijkheden. Jullie spelen een belangrijke rol om mee vorm te geven aan het groeitraject dat jouw kind volgt.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie en de kinderen de wereld te ontdekken, waarbij we samen heel wat van elkaar kunnen leren. Zodat ieder op zijn eigen manier kan stralen in de school.

Ik kan niet wachten om te starten met dit avontuur!

Raissa

Hallo.Mijn naam is Raissa en ik ben 28 jaar jong. Ik woon samen met mijn partner Saar, zoontje Ellis (1) en plus-dochter Eli-Flore (3,5) in ons eigen huisje te Zelem. Hier zitten we rustig in het groen. Dit hebben wij dan ook echt nodig met onze 11 kippen, 2 Vlaamse reuzen en hondje René.

Als juf heb ik reeds heel wat ervaring in het Freinet en in een leefschool. Toen ik bij Straal kwam aankloppen vond ik eindelijk mijn thuis. Want wat is er mooier dan spelend te leren? Het buiten kunnen doen! Vuile handen, zwarte snoeten, verwilderde haren,… Maar een hart vol onvergetelijke verhalen. Leren doen we hier niet voor even maar voor het leven!

In Straal heb ik de dankbare en liefdevolle rol als kleuterjuf. Ik ga samen met jullie kleuters op pad om hun eigen IK te vormen in alle facetten. Dit met een frisse neus! Verder kan ik mijn hart ook kwijt op maandag- en vrijdagnamiddag in de kookstudio. Hier leer ik de kindjes van het lager een alternatieve keuken. Vegan en gezond! Zo maakten we al falafel met tzatziki, courgette brownies, bananenbrood,… Verder hou ik mij bij Straal ook bezig met het milieu (Bebat, MOS, Mooimakers, Limurg.net,…). Dit allemaal om de wereld zo mooi mogelijk te houden voor onze spiegels!

Cakesmash-14451614438725535.jpg
DSC04112 (2).JPG

Laura

Ik ben Laura, 25 jaar en woon in Bilzen. Ik ben leerkracht lager onderwijs en heb me nadien bijgeschoold tot zorgjuf. 2 jaar werkte ik in het buitengewoon onderwijs. In straal staan we met een heel team klaar voor de leefgroep, heerlijk samenwerken dus!

In mijn vrije tijd kan je me vooral buiten vinden: wandelen, fietsen, tuinieren en soms nog wel eens op de Chiro. Dat Straal zo in het groen gelegen is, vind ik geweldig! Voor de lessen zullen we dus veel naar buiten trekken om de wereld te ontdekken en in alle rust te kunnen leren.

Ik zal vooral bij het 4de en 5de te vinden zijn: ik ben op dinsdag en donderdag te vinden op school, tot dan!

Charlotte

Mijn naam is Charlotte. Ik woon samen met mijn vriend Nick in Kiewit. Ik sta voornamelijk bij de kleuters, maar ook in de lagere school kunnen jullie mij terugvinden. Van jongs af aan ben ik gebeten door de creatieve microbe. Ik heb dan ook de kans gekregen om vanaf het middelbaar te kunnen groeien op de kunsthumaniora. Hierna ben ik in een rechte lijn gaan verder studeren in de beeldende kunsten, met als specialisatie grafische vormgeving. Echter viel het werkveld in deze sector mij toch wat tegen. Mijn creativiteit kon ik maar heel beperkt inzetten en werd vaak omgezet tot bandwerk. Ik heb dan ook besloten om een carrière switch te maken naar het onderwijs. Hier kan ik mijn creativiteit delen me de personen die het meest creatief in de wereld staan, namelijk kinderen. Hiernaast heb ik een grote liefde voor dieren. Zelf heb ik een hondje genaamd Sproet en drie kippen genaamd Suzy, Daisy en Wendy. Dit is voor mij het begin van mijn droom om ooit op een boerderij te mogen wonen en mij te kunnen omringen door een heleboel prachtige dieren. Ook heb ik heel lang aan paardensport gedaan en heb ik hierin ook lesgegeven tijdens paardensportkampen, als studenten job. Helaas heeft de drukte van het volwassen leven mij deze hobby ‘voorlopig’ ontnomen. Deze liefde en zorg voor dieren wil ik ook zeker meegeven aan de kinderen. De visie van Kindcentrum Straal staat helemaal op mijn lijf geschreven. Ik prijs mijzelf dan ook heel gelukkig dat ik als startende leerkracht de kans krijg om in deze omgeving en met dit sterk team mee te mogen groeien, te stralen.

a48e3b02-259c-46e4-bc86-a1135f275a9b.jpe
Afbeelding1.jpg

TOON

Hey allemaal,

Ik ben Toon, ik ben 22 jaar en ik woon in Maasmechelen. Ik ben vorig jaar afgestudeerd als leerkracht lichamelijke opvoeding. Dat is eigenlijk geen verrassing, want ik ben al mijn hele leven gek op sporten. Zo sta ik bijna dagelijks op het veld als voetballer en ga ik in de vakanties wandelen of skiën.  Daarnaast geef ik door het jaar allerhande sportkampen, ben ik voetbaltrainer, en kan je me in de zomer in het buitenland vinden als animator op surfkampen.

Mijn doel als leerkracht is in eerste instantie om alle leerlingen plezier te laten beleven in sporten,  en ze zo op een speelse manier bekwaam te maken voor een levenslange actieve levensstijl. Dit probeer ik te bereiken door zo veel mogelijk beweging aan te bieden in spelvormen waaraan iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Ik probeer elke leerling een brede motorische basis mee te geven, en de ruimte te bieden voor het ontdekken en ontwikkelen van de eigen talenten op sportief vlak. 

Omdat ik ook gebeten ben door onderzoek doen, volg ik nog een masteropleiding in sport- en  bewegingsonderwijs in Eindhoven. Ik kijk er naar uit om de innoverende theoretische kennis die ik daar opdoe , toe te passen op school.

Astrid

Hallo, mijn naam is Astrid. Ik ben 25 jaar en woon sinds kort samen met mijn vriend Stef in Alken. Na een opleiding als ergotherapeut en zorgleerkracht ben ik in oktober in Straal gestart in het 4de en 5de leerjaar. Daarnaast doe ik vaak leuke activiteiten met het 1ste, 2de en 3de leerjaar. Met mijn open en vrolijk karakter wil ik ook graag elke dag op de gezichten van jullie kinderen een glimlach zien. Ik heb altijd al een hart voor kinderen gehad en ben geboeid in wat ze doen en hoe ze naar de wereld kijken. Tevens vind ik het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen met de mogelijkheden en de talenten die ze bezitten en vooral dat ze graag naar school komen.

Straal is volgens mij de school die hieraan beantwoordt en waar dit alles mogelijk is. Ik ben blij dat ik in dit prachtige leerkrachtenteam zit en vereerd dat ik samen met hen school mag maken.

astrid.jpg

Pieter

Mijn naam is Pieter. Ik ben de man van  Wendy en de papa van Maaike(9), Mirte(6) en Merel(4) .

 

Naast mijn job als landschapsarchitect zet ik mee mijn schouders onder het schoolconcept van “Straal”. De groene pijler is voor mij een inspirerend en belangrijk element in de visie. Ik zal onder meer meehelpen om op het schoolterrein deze pijler in praktijk om te zetten, bijvoorbeeld met de aanleg van een biologische moestuin of bij het realiseren van natuurlijke speel- en ontdekplekken tussen de bomen. We hopen ook dit jaar nog te kunnen starten met het bouwen van een echte klas tussen de bomen.

Terwijl mijn eigen kinderen zich richten op hun schoolwerk en hun ontwikkeling, zoek ik, als zelfstandig ondernemer, permanent naar een leefbare work-life balance. Het unieke concept van “working@school” kan ons gezin daar zeker bij ondersteunen!

Ik kijk ernaar uit om straks, tijdens mijn werkdag, pauzes samen met mijn kinderen te kunnen doorbrengen in een groene omgeving!