top of page

ONS team

IMG_4604_edited.jpg

Wendy

Mijn naam is Wendy. Ik woon samen met mijn man Pieter en onze drie dochters Maaike(12), Mirte(9) en Merel(7) in Diepenbeek. Ook Bobke, de schoolhond, woont bij ons.


Welkom in mijn droom…. een school starten waar elk kind zich gezien voelt en waar er tijd wordt gemaakt om ook leuke dingen te doen en te leren. 

Samen met mijn team wil ik graag kinderen een zo mooi mogelijke schooltijd bezorgen en dit zonder al te veel zorgen te hebben als kind.. Kinderen laten stralen.
Blij op school vertoeven. Daar gaan we voor.
Ontbijten, lunchen of werken op school voor de ouders, het belang van het gezin en work-life balance zijn initiatieven die dit vernieuwend schooltje mee vorm geven.
Kindcentrum Straal, een plek voor iedereen.

Vanuit mijn ervaring als leerkracht en zorgcoördinator in een lagere school, begon ik een zoektocht naar vernieuwing in het onderwijs. In de periode dat mijn eigen dochters geboren werden, bouwde ik samen met mijn man een zelfstandige zaak uit. Ondertussen begon mijn onderwijsdroom terug te kriebelen, en de laatste jaren kreeg die steeds meer concreet vorm. Ik volgde verschillende extra opleidingen, en met de ondersteuning van mijn man en enkele gelijkgestemden, besliste ik om “Straal” echt te laten starten.

 

Als directie zorg ik voor de coördinatie op onze school, maar je zal me zeker
ook als juf zien in de leefgroepen. 

Samen met mijn geweldig leerkrachtenteam en enthousiaste ouders,
kijk ik ernaar uit om samen school te maken!

jolien

Hallo. Mijn naam is Jolien.

Ik woon samen met mijn vriend in Leopoldsburg. Wij zijn pas gaan samenwonen. Het is allemaal heel spannend in ons nieuw huisje maar ook bij “Straal” heb ik mijn thuis gevonden.

 

Een groene school is voor mij een droomschool. De natuur spreekt me erg aan en ik hou ervan om samen met kinderen op ontdekking te gaan. Mijn lessen taal en rekenen hieraan koppelen is voor mij het ideale leerplaatje. De kinderen gaan het een fantastisch avontuur vinden. Ik heb reeds veel ervaring opgedaan in Denemarken en Sri Lanka. De scholen hebben daar een veel nauwere band met de natuur.

 

Tijdens mijn stages mochten we hier proeven van het leren in de natuur.

Ik ben gestart als kleuterjuf en ik heb ervaring opgedaan in alle jaren. Ik heb twee jaar een eigen klasje gehad met alle leeftijden samen. Vervolgens ben ik op zoektocht gegaan naar iets nieuws. Ik ben tijdens mijn zoektocht in de lagere school beland en kon mijn draai hier prima vinden. Door enkele lesjes mee te geven en de leeftijdsgroepen te leren kennen is mijn passie gegroeid.

 

Ik zal in “Straal” starten als lagere schooljuf. Een nieuwe maar zeker boeiende uitdaging. Mijn kennis van de kleuterklas zal in het eerste leerjaar zeker van pas komen. Ik weet wat ze als kleuter gezien hebben en hoe ik op een speelse manier les kan geven.

Ik kijk er alvast naar uit om samen met jullie kinderen er een Stralend jaar van te maken.

115690668_290697208925662_67394748455829
Justine.JPG

justine

Hallo allemaal, ik ben Justine.

Ik woon in Alken. Na mijn bachelor leerkracht lager onderwijs koos ik ervoor om mij bij te scholen in zorg en remediënd leren via een een BaNaBa. Al vanaf de start van dit mooi project ben ik er bij en het is fascinerend om de school elk jaar te zien groeien. Je vindt me vooreerst bij de kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar, daarnaast neem ik de taak van groeicoach op samen met Laura.

En dit voor de kleuterklas en het eerste leerjaar. We creëren samen een optimale omgeving waarin jouw kind zich kan ontwikkelen in zijn of haar eigen leertraject.

 

Elk kind wordt nauwgezet opgevolgd en begeleid in samenspraak met jullie, de ouders. Ik hoop dat we van elkaar kunnen leren met de persoonlijke ontwikkeling van jouw zoon of dochter als drijfveer.

Laat ons er samen een mooi schooljaar van maken.

DSC04112 (2).JPG

Laura

Ik ben Laura, 27 jaar en woon in Bilzen. Ik ben leerkracht lager onderwijs en heb me nadien bijgeschoold tot zorgjuf. 2 jaar werkte ik in het buitengewoon onderwijs. Op Straal staan we met een heel team klaar voor de leefgroep, heerlijk samenwerken dus!
In mijn vrije tijd kan je me vooral buiten vinden: wandelen, fietsen, kamperen... Dat Straal zo in het groen gelegen is, vind ik geweldig! Voor de lessen zullen we dus veel naar buiten trekken om de wereld te ontdekken en in alle rust te kunnen leren.
Ik ben leerkracht in het vierde, vijfde en zesde leerjaar en ook groeicoach in het tweede en derde. Dat wil zeggen dat ik samen met jullie en de leerkrachten vorm geef aan het groeitraject van jullie kinderen. Ik ben steeds bereikbaar voor vragen of een babbeltje! Tot snel 

KENNY

Dag allemaal, ik ben Kenny, 23 jaar en afkomstig uit Maasmechelen. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd als leerkracht LO- aardrijkskunde. Afgelopen jaar heb ik verschillende vervangingen gedaan in het middelbaar. 

 

Zelf heb ik voor Straal gekozen omdat ik het belangrijk vind dat kinderen hun eigen kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen manier en tempo. Tijdens mijn sportlessen zet ik hier hoog op in. Ik vind dat deze sportmomenten meer zijn dan enkel sporten. Naast turnmeester ben ik ook klasondersteuner, dit voornamelijk bij 4 - 5 - 6 leerjaar. Mijn ervaring als leerkracht in het middelbaar zie ik hierbij  als een pluspunt. Ik probeer hun zelfstandigheid op te bouwen zodat ze hun eigen verantwoordelijkheid leren dragen voor hun eigen ontwikkeling. In mijn vrije tijd speel ik voetbal, ga ik graag naar de fitness en ga ik graag op avontuur met mijn twee honden Zara en Ziva. 

Kenny Maes.png

Charlotte

Mijn naam is Charlotte. Ik woon samen met mijn vriend Nick in Kiewit. Ik sta voornamelijk bij de kleuters, maar ook in de lagere school kunnen jullie mij terugvinden. Van jongs af aan ben ik gebeten door de creatieve microbe. Ik heb dan ook de kans gekregen om vanaf het middelbaar te kunnen groeien op de kunsthumaniora. Hierna ben ik in een rechte lijn gaan verder studeren in de beeldende kunsten, met als specialisatie grafische vormgeving. Echter viel het werkveld in deze sector mij toch wat tegen. Mijn creativiteit kon ik maar heel beperkt inzetten en werd vaak omgezet tot bandwerk. Ik heb dan ook besloten om een carrière switch te maken naar het onderwijs. Hier kan ik mijn creativiteit delen me de personen die het meest creatief in de wereld staan, namelijk kinderen. Hiernaast heb ik een grote liefde voor dieren. Zelf heb ik een hondje genaamd Sproet en drie kippen genaamd Suzy, Daisy en Wendy. Dit is voor mij het begin van mijn droom om ooit op een boerderij te mogen wonen en mij te kunnen omringen door een heleboel prachtige dieren. Ook heb ik heel lang aan paardensport gedaan en heb ik hierin ook lesgegeven tijdens paardensportkampen, als studenten job. Helaas heeft de drukte van het volwassen leven mij deze hobby ‘voorlopig’ ontnomen. Deze liefde en zorg voor dieren wil ik ook zeker meegeven aan de kinderen. De visie van Kindcentrum Straal staat helemaal op mijn lijf geschreven. Ik prijs mijzelf dan ook heel gelukkig dat ik als startende leerkracht de kans krijg om in deze omgeving en met dit sterk team mee te mogen groeien, te stralen.

a48e3b02-259c-46e4-bc86-a1135f275a9b.jpe

MARINE

Mijn naam is Marine. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen. In Straal vul ik de functie van administratief medewerker in. Van opleiding ben ik  leerkracht voor het  lager onderwijs. Het leek me een interessant uitdaging om het onderwijs van een hele andere kant te gaan bekijken. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat ik in Straal die kans krijg. Naast het verzorgen van de administratie ben ik ook kinderverzorgster. Je kan me vaak in de kleuterklas zien, waar ik met veel vreugde en volle aandacht voor jullie kinderen zorg. In de klas heb ik ook  vaste momenten om met de kleuters leuke en leerrijke activiteiten te doen. Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening en vervulling. Elke dag is anders en elke dag is weer een leuke nieuwe uitdaging. Mijn belangrijkste taak binnen Straal vind ik : meehelpen aan de zorg dat jullie kinderen zich goed voelen en een fijne tijd ervaren waar ze kunnen groeien en ontwikkelen.

Pieter

Mijn naam is Pieter. Ik ben de man van  Wendy en de papa van Maaike(12), Mirte(9) en Merel(7) .

 

Naast mijn job als landschapsarchitect zet ik mee mijn schouders onder het schoolconcept van “Straal”. De groene pijler is voor mij een inspirerend en belangrijk element in de visie. Ik zal onder meer meehelpen om op het schoolterrein deze pijler in praktijk om te zetten, bijvoorbeeld met de aanleg van een biologische moestuin of bij het realiseren van natuurlijke speel- en ontdekplekken tussen de bomen. We hopen ook dit jaar nog te kunnen starten met het bouwen van een echte klas tussen de bomen.

Terwijl mijn eigen kinderen zich richten op hun schoolwerk en hun ontwikkeling, zoek ik, als zelfstandig ondernemer, permanent naar een leefbare work-life balance. Het unieke concept van “working@school” kan ons gezin daar zeker bij ondersteunen!

Ik kijk ernaar uit om straks, tijdens mijn werkdag, pauzes samen met mijn kinderen te kunnen doorbrengen in een groene omgeving! 

Anneleen.jpg

ANNELEEN

Dag iedereen, ik ben Anneleen, getrouwd met Jürgen en mama van Charlotte (8j), Jozefien (5j) en Mathieu (3j). We wonen met ons vijven, 2 katten, enkel kippen, konijnen, kikkers en salamanders in Ham. Ik ben heel blij dat ik me dit schooljaar een deeltje van Straal mag noemen.

 

Ik was jaren de vaste waarde van de peuterklas in een dorpschool. Maar na 10 mooie jaar op in dat schooltje was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De visie van Kindcentrum Straal sprak me heel erg aan en gaat me die uitdaging kunnen geven die ik zoek. Het groene, buiten lessen, moestuinieren, creatieve en ondernemende onderwijs spreekt me heel erg aan.

 

Je zal mij dit schooljaar meestal kunnen vinden bij de kleuters, voornamelijk bij de Haasjes. Maar in de namiddagen deel ik heel graag mijn passies met de kinderen tijdens de studio’s.

Mijn creatieve interesses zijn heel breed. Mijn handen jeuken steeds om bezig te zijn. Ik vul mijn avonden met haken, knutselen, klussen, muziek maken, tuinieren, prullen, fotograferen...  

 

Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te kunnen dragen en de kinderen elk op hun eigen manier te laten stralen!

Steffi.jpg

STEFFI

Hallo iedereen, ik ben Steffi. Ik ben 23 jaar en woon met mijn vriend in Hoeselt.

Op Kindcentrum Straal ga je me vooral terugvinden als leerkracht van het eerste leerjaar, maar ook in het tweede en derde leerjaar zal je me vaak zien rondlopen. Eigenlijk ben ik kleuterleerkracht van opleiding, maar stiekem sta ik ook wel graag in het lager. Ik vind het dan ook heel fijn en spannend tegelijkertijd dat ik op Straal de kans krijg om mezelf nog meer uit te dagen. Ik kijk ernaar uit om op een speelse manier met jullie kinderen op pad te gaan!

Op vrije momenten doe ik graag verschillende dingen: een wandeling maken, iets bakken, een gezelschapsspel spelen... Ik probeer ook graag nieuwe dingen uit zoals waterskiën of iets creatiefs. Maar soms kan een avondje in de zetel met een film of serie erbij toch nog de allerfijnste manier zijn om te ontspannen. Ik kijk ernaar uit om jullie en jullie kinderen snel beter te leren kennen!

TOM

Mijn naam is Tom. Ik woon in Hasselt. Ik houd van een wandeling in de natuur of een flinke fietstocht.
 

Van opleiding ben ik leerkracht lager onderwijs. Ik heb verschillende jaren ervaring in het 5de, 3de, maar vooral in het 2de leerjaar. Ook in de ondersteuning heb ik ervaring: ondersteunen in het 1ste, 2de en 3de leerjaar, maar ook bij de kleuters.
Bij Straal ga ik ook ondersteunen in het 1ste, 2de en 3de leerjaar en ook bij de kleuters.

Ik ga dus iets doen wat ik ken, maar op een andere manier in een nieuwe omgeving. Ik kijk ernaar uit.

IMG_7956.JPG
Nathalie.jpeg

NATHALIE

Hallo, ik ben Nathalie en mij kan je niet in één vakje steken. Ik houd van uitdagingen, afwisseling en avontuur. Daarom heb ik al heel veel verschillende dingen gedaan in mijn professionele leven en een brede kennis mogen vergaren, die ik heel graag met jullie kapoenen deel.

Ik schrijf, lees en fotografeer graag, ik bedenk graag nieuwe ideeën en start graag dingen op. Maar het liefst van al ben ik bezig met ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en groei. Bij Straal sta ik in voor het vak Cultuurbeschouwing over alle jaren heen en geef ik als vlinderleerkracht ondersteuning bij mijn collega’s. Naast mijn job op Straal, heb ik een dat gespecialiseerd is in persoonlijke ontwikkeling bij (jong)volwassenen.  

Je kleintje is met andere woorden in goede handen voor de ontwikkeling van o.a. een sterke mindset, het leren reguleren van zijn/haar gevoelsleven en het stimuleren van zijn/haar authentieke zelfexpressie.

bottom of page