top of page

Vrijwilligers

Zin om deel uit te maken van onze Straal gemeenschap?

Kindcentrum Straal is een kleuter- en lagere school die op 1 september 2020 is gestart in de gebouwen van de School van Schimpen, al meer dan 70 jaar een oase van plezier voor kinderen om in te leren en te spelen. Waarom wij onszelf een kindcentrum noemen? Omdat wij veel meer zijn dan een school: bij ons draait het niet enkel om het aanleren van schoolse kennis van achter de schoolbanken maar ook over respect voor de natuur, emotionele ontwikkeling, het ontdekken van talenten en het aanwakkeren van ondernemerschap. Zo geven wij onze kinderen de kans om te leren hoe ze een hamer kunnen gebruiken of een lap stof kunnen naaien. We brengen hen daarnaast dicht bij de natuur dankzij onze buitenklassen en wie wil mag werken in onze moestuin. Wij geloven ook heel sterk in de kracht van intergenerationeel leren: kennis, kunde en ervaring van vroegere generaties overbrengen om kinderen te laten groeien op alle gebieden.

 

Daarom verwelkomen wij graag Helpende Handen, mensen die iets kunnen bijbrengen op allerlei gebieden. Wil je graag jouw kennis en ervaring delen met de kinderen tijdens de creatieve lessen, zoals schilderen, naaien of haken? Of wil je een uurtje per week enkele eerstejaars kinderen helpen lezen? Wil je graag komen koken of een andere activiteit ondersteunen? Of zou je graag willen meewerken aan het onderhoud van onze school, zoals kleine klusjes in de gebouwen of meehelpen met het onderhoud van onze moestuin of het bos? Alle helpende handen zijn heel erg welkom! 

 

Wat houdt dat dan precies in? Lees hieronder de getuigenis van Helpende Hand Eddy Wollants:

Ik woon in de buurt en ik kom heel graag naar Straal om mijn steentje bij te dragen. Ik leer er nieuwe mensen kennen, ik kan werken op mijn eigen tempo en ik kies zelf welke taken ik doe. Zo kan ik fysiek bezig blijven en hou ik mijn geest actief. Anders zou ik toch alleen maar thuis zitten. En het leukste aan alles is dat ik nu deel uitmaak van de gemeenschap van Straal. 

 

Wat voor taken ik zoal doe? Ik help met kleine en grote klusjes zoals repareren van deurklinken, een systeem bedenken voor het ophangen van de fietsjes, het herstellen van een houten hek, .. dagelijkse dingen die stuk zijn of aandacht nodig hebben. Daarnaast help ik ook heel graag aan de grotere werken zoals de inrichting van de kleuterklas, vernissen van meubels, installeren van verlichting, … kortom, ik maak me graag nuttig en deel met veel plezier alle kennis die ik heb!

 

Heb jij ook zin om net zoals Eddy deel uit te maken van onze Straal gemeenschap? Wil je graag andere mensen ontmoeten? Wil je graag jouw kennis en talenten gebruiken om de kinderen en onze school te helpen?

Kom dan zeker eens bij ons langs! Heb je interesse maar zit je met wat vragen? Dan kan je ons altijd bereiken via telefoon op 0467 00 90 31 en via email op secretariaat@kindcentrumstraal.be

 

Open-vrijwilliger-dagen!

Wij zetten onze deuren ook graag voor jullie open op volgende data,

- vrijdag 22/12/2023

- woensdag 7/2/2024

- woensdag 27/3/2024

telkens tussen 10h en 12h.

 

Spring zeker eens binnen voor een lekkere tas koffie en een babbel!

bottom of page