top of page

Speciaal voor jou

Wij zijn geen gewone school. We noemen onszelf een kindcentrum.

Het gaat er hier heus wel anders aan toe dan in de meeste scholen.

Het is een plek voor iedereen.

Voor jou, je ouders, muzikanten, kunstenaars… Je kan er allerlei leuke dingen doen en leren.

Hier lees je hoe “Straal” het leven op school ziet.

Als je zin hebt om te komen kijken of als je zelf vragen hebt, dan kan je ons altijd bellen of een e-mail sturen.

We kijken ernaar uit jou te ontmoeten! 

P1010259.JPG

kookstudio

We willen een gezonde school zijn. Een school waar je eet wat je zelf hebt geplant. We hebben zelfs een grote moestuin waar we groenten en fruit kweken om later soep, fruitsalade of lekkere sapjes van te maken. Samen met andere kinderen wordt er vers gekookt in onze kookstudio. 

kookstudio

IQ & EQ

IQ ken je vast wel: de snelheid van je brein.  

EQ is met liefde en begrip om kunnen gaan met wie je zelf bent, zowel met de goede kantjes als de kantjes die je soms niet wil zien. We vinden het belangrijk dat je jezelf leert kennen en trots leert zijn op wie je bent. Je leert ook de andere kinderen kennen zoals ze écht zijn. Iedereen is anders en uniek.Samen gaan we op pad om ons EQ te leren begrijpen en te laten groeien. 

iq & eq
geen huiswerk
IMG_1733.jpg

geen huiswerk

Huiswerk geven we niet tot en met het vierde leerjaar. De leerkracht maakt extra tijd om samen met je te oefenen en lesjes te studeren. Er wordt hard gewerkt op school. We vinden de tijd die je thuis bent, belangrijk om te ontspannen en tijd te maken voor jezelf en dingen te doen met je gezin. Vanaf het 5 de leerjaar werken we stapje per stapje aan zelfstandig thuis leren, zodat je dit kan als je naar het middelbaar gaat.  

working@school

working@school

Je ouders krijgen ook een plek bij ons. Moeten ze ’s morgens later beginnen werken, dan mogen ze nog even mee naar school met jou. Samen ontbijten of papa die nog even de krant leest, dat kan bij Straal! 
We voorzien zeker ook een plaats waar je ouders rustig computerwerk kunnen doen, als ze dat willen.  ‘s Middags boterhammen of soep eten samen met je mama of papa kan ook. 

digitaal leren
shutterstock_326638799.jpg

Tablets & laptops

We werken met tablets en laptops, vooral voor taal en rekenen. Tussenbewerkingen doen we in een kladschrift. Werkschriften hebben we niet op school. Uitleg geeft de leerkracht met een smartboard. Daarna ga je verder met je tablet. We willen dat je op de tablet of laptop werkt in een programma dat oefeningen geeft die op maat van je kunnen en groei zijn gekozen. Een programma waar je meteen na het maken van een oefening opgave weet of je ze goed of fout hebt gemaakt. Het programma geeft al die informatie door aan je leerkracht, zodat die weet waar je in gegroeid bent en waar je nog de komende tijd in gaat groeien, op jouw tempo.  

Groene school

Buiten kan je zoveel meer leren dan binnen in de klas. 
Bij Straal trekken we erop uit, zo vaak als kan! 
Een avonturenpad, bosspelen en een parcours om te kruipen en te klimmen laten je genieten van de natuur.  

We maken zelfs een klas in de bomen. 
De frisse lucht doet je brein en je hele lichaam goed.  

Hallo, ik ben Bobke. Ik ben de hond van Kindcentrum Straal.
Samen spelen, knuffelen en plezier maken.
Je mag alles met me delen, ik ben er voor jou!

P1010298_edited.jpg
buitenklas

Activiteiten na school

Moet je na school nog even blijven, omdat je ouders nog aan het werk zijn, wees dan welkom bij onze naschoolse activiteiten waar je je helemaal in kan uitleven: sporten, tuinieren, knutselen, muziekles, spelen… tijd voor jezelf of tijd samen met je vrienden.

opvang

Doen wat grote

mensen doen

Veel groenten in de tuin, veel soep in de keuken… dan is het misschien een leuk idee om een winkeltje buiten te zetten en iets te verkopen. De oudere kinderen krijgen de kans na te gaan hoeveel we eraan verdiend hebben, of hoe we volgende keer meer reclame kunnen maken. Dat vraagt zeker ook het nodige opzoek- en rekenwerk.  
De jongere kinderen kunnen het winkeltje versieren, prijskaartjes maken, zorgen voor de leuke spullen… Dit is maar één van de goede ideeën die je op school zelf mag bedenken. Maar let op, dit wordt hard werken, doorbijten, en vooral: durven!  

shutterstock_609764981_edited.jpg
ondernemerschap

jouw manier van leren

Jij leert op jouw manier, en dat doe je best zoals jij het wil.

We kijken naar jou. Dan gaan we uitzoeken wat jouw leerdoel is en stippelen we samen de beste weg uit. We helpen je groeien, zodat je meer kan en kent. Niet alleen voor taal en rekenen, maar ook als het over jezelf gaat. Je krijgt tijd om te doen wat je graag doet, om je talenten te ontdekken, om gewoon even te ontspannen of net een challenge aan te gaan. Je wordt daar blij van, je krijgt energie van bezig zijn met waar je goed in bent. 
Leren piano spelen, leren een taart bakken, een toneelstuk maken, een groepje kleuters helpen met knutselen … dat kan bij ”Straal”.  

jouw manier
allo

babbel met 

ons

Tel: 011 63 68 91

Bezoek

ons

Maak een afspraak

Mail: info@kindcentrumstraal.be

Tel: 011 63 68 91

 

vertel het

ons

Bedankt voor de inzending!

bottom of page